VERSLAG VORIG JAAR

2019:
De goden kwamen tot inkeer.


De week vooraf hadden we prachtig en rustig najaarsweer. De weer prognose was echter niet best te noemen. Uitgerekend op de dag van de toertocht zou het gaan regenen en waaien. Warm aankleden dus, maar het kan niet altijd goed lopen. 
In de vroege ochtend regende het. Was de hele voorbereiding dan voor niets geweest? Balen voor de organisatie, maar zoiets hoort er ook bij. Tijdens het opbouwen van de startplaats in Herkenbosch bleef het gelukkig droog. Al vroeg om half 8 kwamen de eerste fanatieke mountainbikers aan de start. Nog een blik op de buienradar liet zien dat alles opklaarde en het weerbericht er dus naast zat. Geen regen meer op komst, terwijl die wel voor de gehele ochtend voorspeld was. 
De nattigheid onder de banden was dit jaar niet te voorkomen, maar van boven viel niets meer.  Gelukkig ligt het grootste deel van de route onder de bomen, dus genieten van wat komen gaat. Een paar modderstroken zijn niet te voorkomen, maar het grootste deel van de route lag er prachtig bij. Op een licht gewijzigd parcours konden weer de nodige hoogtemeters verzameld worden. Dit jaar gelukkig geen last gehad van verwijderde pijltjes, zodat nergens fout gereden hoefde te worden.  
Twee startplaatsen zorgden ervoor dat het deelnemersveld keurig verdeelt werd over het parcours. Daarom komt het nergens tot opstoppingen en kan iedereen lekker door rijden op zijn eigen tempo. De pauze plaatsen waren weer rijkelijk voorzien van drank en lekkers. Voor Nederlandse begrippen is dit zeer uitgebreid, waarvoor we ook veel complimenten mochten ontvangen. 
Steeds meer vrouwen staan aan de start en ook een aantal jeugdigen hebben meegedaan. Ook opvallend is het toenemend aantal cyclocrossers en gravelbikes. Dit lijkt een trend te worden. 
Aan het einde kijken we terug op een geslaagd evenement met veel lof van de deelnemers. We nemen alle op en aanmerkingen mee voor volgend jaar. Hartelijk dank dat je erbij was. We hopen dat je er net zo van genoten hebt als ons. 


2018:
Grote opkomst.

Koel maar droog herfstweer waardoor een grote en niet verwachte opkomst ontstond bij de 7e editie van de Internationale MTB toertocht in Herkenbosch. 

Voor de vele vrijwilligers en clubleden begon de zondag al vroeg in het donker. De noodzakelijke voorbereidingen van de 7e editie van de internationale MTB toertocht werden deze ochtend uitgevoerd. Bij tamelijk koud maar wel droog herfstweer werden de deelnemers ontvangen vanaf half 9 om de toertocht te beginnen. De routes waren al bepijld. De inspanningen werden beloond met 400 deelnemers uit heinde en ver. Voor Duitse begrippen was dit de grootste MTB toertocht aan de linkerzijde van de Rijn in 2018.

De toertocht geniet inmiddels bekendheid over de grenzen, zodat ook uit Nederland en België 150 deelnemers aan de start stonden. Daarbij viel op dat meerdere een lange reistijd over hadden voor de deelname. Deelnemers van de Belgische kust, maar ook uit Noord-Holland. Deelnemers uit alle delen van Noordrijn-Westfalen, als Aken, Düsseldorf, Keulen en zelfs uit Rijnland-Pfalz. Dank aan al degene die van zo ver zijn gekomen. 

De deelnemers konden onderweg genieten van alle herfstkleuren die De Meinweg te bieden had. Een tussenstop bij de verenigingskantine in Klinkum kon gemaakt worden voor koffie, drank of iets lekkers. Tevens kon men hier gebruik maken van een echt Duits Kuchenbuffet, die bestaat uit zelfgebakken taarten. Ook bij de startplaats in Herkenbosch kon een pauze ingelegd worden en ook daar werd goed gebruik gemaakt van de omvangrijke verzorging. Bij terugkeer mochten we veel lof in ontvangst nemen.

De grootste deelnemende vereniging kwam uit Erkelenz (D). De jongste deelnemer was 6 jaar uit Krefeld (D). In Herkenbosch stond dit jaar ook een oud prof aan de start, namelijk Bas Peters uit Heythuysen. Bas heeft in 2018 nog de Bart Brentjens Challenge gewonnen. 

Afsluitend kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. Alle vrijwilligers en clubleden bedanken we voor hun grote inzet. Natuurlijk niet in de laatste plaats ook hartelijk dank aan alle deelnemers voor hun komst naar Herkenbosch. We zien jullie graag weer terug in 2019!


STRAVA FLASH BACK 2018

Was jij er ook bij?